Merhabalar,

Seyahatya’ya hoşgeldiniz.

Pandemi sürecindeyiz. Mümkün olduğunca kalabalıklardan kaçmamız söyleniyor. Sosyal mesafe diye isim koymuşlar buna. Ama her ülkede pamdemiye verilen tepki, sosyal mesafe uygulamaları farklı oluyor.

Mesela yeşil alanların, parkların kullanımı.

Google bazı verileri paylaşıyor, insanların hangi yerleri ne oranda kullandığına dair. Pandemi öncesi ve sonrasını karşılaştırarak. Bunu telefonların lokasyon özelliğini kullanarak yapıyor. Mahremiyet konusuna girmeden -onu daha sonra konuşuruz- nerelerin kullanımı artmış nerelerinkisi azalmış diye baktım. Doğal olarak her ülkede pandemi sürecinde eğlence yerlerinin kullanımı, toplu taşıma falan azalmış. Ama ilginç bir şey var, park ve açık yeşil alanların kullanımındaki değişiklik ülkeden ülkeye değişiyor. Refah seviyesi yüksek diye tabir ettiğimiz İskandinav ülkeleri veya Güney Kore gibi yerlerde insanlar pandemi sürecinde park ve yeşil alanları daha fazla ziyaret etmeye başlamışlar.

Ülkemiz ile ilgili rapora ise buradan bakabilirsiniz.

Böyle bir girizgah yaptıktan sonra bugün yazımızda bahsetmek istediğimiz konuya gelelim.

Seul’de yaşamanın en güzel yönlerinden birisi de doğa yürüyüşü yapmak için çok güzel dağların çok kısa mesafede olmasıdır. Şehrin en merkezi yerinden dahi toplu taşıma ile 10-15 dk mesafede doğa yürüyüşü yapacağınız bir dağa ulaşabilirsiniz. Eğer bir gün Seul’e yolunuz düşerse bu dağlardan birisine çıkıp şehri tepeden izlemenizi tavsiye ederim. Aşağıda en sevdiğim 5 yeri listeleyeceğim.

Seul’de Dağ Yürüyüşü için En Güzel 4 Rota

1. Bukhansan Dağı

Bukhan Dağı demek doğru olabilir (‘san’ kelimesi Korecede  ‘dağ’ demektir). Bukhansan doğaseverler tarafından en güzel rota olarak kabul ediliyor. Ancak Seul bölgesindeki en yüksek dağ olması sebebiyle en zirveye ulaşmak biraz vakit oluyor. Böyle bir aktivite için tecrübesizlerin başka ufak rotaları tercih etmesini tavsiye ederim.

En Yakın Metro Istasyonu:  3 Nolu Metro Hattı → Gupabal İstasyonu → 1 Nolu Çıkış

Sneaked out of what feels like the world‘s largest shopping mall, Seoul 🇰🇷 today. When everything’s on sale, you realize that it’s not the things you can buy that make you happy, but that those that make your heart beat really matter 🎈 ••• #seoul #korea #dowhatmakesyouhappy #travelgramfoto: @katrinstrobl (instagram)

 

2. Gwanaksan Dağı

Bukhansan’a göre zirveye ulaşması daha kolaydır. Ayrıca Seul şehir merkezine de daha yakın olduğundan en ideal rotalardan birisidir. Han Nehri’nin güneyindeki bu dağ benim yürüyüş için en çok tercih ettiğim rotalardan birisidir. Bu dağda bir budist tapınağı da bulunuyor yürüyüş esnasında uğrayıp gezebilirsiniz.

En Yakın Metro Istasyonu:  2 Nolu Metro Hattı → Seoul National University İstasyonu → 3 Nolu Çıkış

오랜만에 관악산~^^foto: @chriskorea1110 (instagram)

 

3. Inwangsan Dağı

Seul’un kuzey yakasında yer alan Inwangsan da Seul’ün doğa gezginlerinin en çok tercih ettiği yerlerden birisidir. Özellikle güzel havanın olduğu haftasonları çok kalabalık olur. Buraya en son çıktığımdan insan kalabalığından bezip bir daha buraya çıkmayacağımı söylemiştim ancak Seul’ü tepeden en güzel izleyeceğiniz tepelerden birisi olduğu için deneyebilirsiniz.

En Yakın Metro Istasyonu:  3 Nolu Metro Hattı → Gyeongbokgung İstasyonu → 3 Nolu Çıkış

아이들 학원 보내고 #인왕산 등반 #인왕산정상 한컷 운동의 필요성...진짜 저질 체력...올라가다 죽는줄 알았음..😭 #인왕산맛집 검색해서 #통인시장맛집 #체부동잔칫집 #칼국수 #만두 #김치전 #막걸리 #건강하고즐거운하루 #서울등산 #서울등산추천foto: @designed_by_ahs

 

4. Namsan Dağı

Seul’de birçok Türk’ün de yaşadığı Itaewon’a çok yakın bu dağ da en güzel tercihlerden birisi olabilir. Ötekilere göre çok daha kısa sürede tamamlamak mümkün olduğu için en azından bunu tercih etmelisiniz. Ayrıca burada Seul’ün sembollerinden birisi olan Namsan Kulesi de bulunmaktadır.

En Yakın Metro Istasyonu:  3 Nolu Metro Hattı → Chungmuro İstasyonu → 3 Nolu Çıkış

Its been a while.. feels like forever. I miss travelling.😍🇰🇷 .⁣ .⁣ .⁣ 📸⁣ Namsan Park, Seoul, South Korea .⁣ .⁣ #imisstravelling #travel #solo #nomad #namsanpark #namsantower #southkorea #backpacking #minimalist #yolo #malaysian #jalanjalan #photography #winter #asia #adventure #positivevibes #throwback #goodtimes #TGIF #covidgoaway #travelmurah #instagram #staysafe #travelgram #jomtravel #photoofthedayfoto: @azmiepengiran (instagram)

 


Uzun süre Seyahatya blogunu ihmal ettiğimin farkındayım. Artık tekrardan burayı canlandırma vakti geldi.

Bu arada, artık youtube kanalımız için de çalışmalar yapmak istiyorum. Bu yazının giriş kısmına koyduğum videoyu bir kaç hafta önce Ingwansan’a yaptığım bir doğa yürüyüşü esnasında kaydetmiştim. Giriş babından deneme oldu.

Takip etmeyi unutmayın:

https://www.youtube.com/user/seyahatya


Omer Dogan

Seyahatya.com sitesi yazarı. Şu an Güney Kore'de yaşıyor.

1 yorum

Backlinks · 15 Ekim 2022 19:09 tarihinde

Happy everyday!

Cevapla