Yeni bir geziye başlıyorum. Planlaması hızlı gelişti. Şu anda bulunduğum şehirde (Seul, Güney Kore) başlayıp İstanbul’da bitecek.

Önce Seul’den Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a uçacağım. Orada hiç beklemeden Endonezya’nın Sumatra adasına geçeceğim.  Medan şehrine. Gezimin asıl kısmı burada başlıyor. (Bölgenin haritasına buradan bakabilirsiniz)

Medan’da biraz şehir turu ve Endonezya’yı tanıdıktan sonra 3 günlük motor yolculuğu. Toba Gölüne doğru.

Motoru Medan’da yaşayan kıymetli bir arkadaşımdan ödünç alacağım.  Yol üzerinde harika doğal manzaralar beni bekliyor olacak. Toba’da kamp yerleri varmış. Kamp kurmayı planlıyorum. Kamp için gerekli alışverişi Medan’da yapmalıyım. Ramyon, pirinç falan işimi görür. Bu arada kamp ve motor turu hakkında daha fazla bilgi edinmeliyim. Birkaç yazı ve video listesi yaptım. Önümüzdeki günlerde onları gözden geçirmeliyim.

Ayrıca Couchsurfing ve benzeri sitelerden bu rotayı takip eden gezginlerle iletişime geçtim. Eğer uygun birileri olursa daha zevkli bir gezi olacaktır. Zira motor ve bisiklet gezileri ekipçe yapıldığında daha güzel olur.

Fotoğraf: phinemo

Daha sonra haritada çizdiğim rotadaki gibi Medan’a geri döneceğim. Sonrası gezinin ikinci aşaması. Medan’dan Açe’ye geçeceğim. Otobüsle. Uzun bir yol. Gözüm keserse bu yolculuğu da motorla yapabilirim. Bende Açe. Türkiye’de de iyi biliniyor. Endonezya’nın Şeriyatle yönetilen bölgesi. Meşhur tsunami felaketinin yaşandığı yer. Veya Türklerle eskiden beri temas halinde olan yer. Burada Türk kökenli olduğu düşünülen insanlar varmış.

Medan’dan Açe’ye gidiş gelişi farklı yollarla yapmak istiyorum. Buradaki gibi. Giderken Malakka körfezine bakan sahil yolu, dönüşte ise Hint Okyanusuna bakan sahil yolu kullanılacak. İkinci yolun kötü bir tercih olacağını duydum. O kısım revize edilebilir.

Tekrar Medan’a dönüp, oradan da Kuala Lumpur’a geçeceğim. Kuala Lumpur’da 2 günlük vaktim var. Daha önce bu şehirde uzun vakit geçirmiştim. Birçok yeri görme imkanım olmuştu. Bu sefer bu şehirde yaşayan okul arkadaşlarımla buluşmak ve Cameron Highlands’a gitmek istiyorum.

Ve 10 Temmuz’da Türkiye’ye dönüş. 2 yıl sonra ülkeye dönmek. Malum darbeden birkaç saat önce ayrılmıştım İstanbul’dan. Tekrar bir Temmuz günü dönüyorum… Özlemişim.

Denenecek Yemekler ve Tatlar:

Bol baharatlı yemekler, tropikal meyveler…. Endonezya ve Malezya özellikle yemek sevenler için güzel bir destinasyon. Daha önce birçok Endonezya yemeği denedim. Benim en sevdiğim yabancı mutfaklardan.

  • Rendang (Rindam gibi okunuyor). En sevdiğim Endonezya yemeği.

  • Nasi Goreng (Kızarmış pilav).

–  Indomie. Endonezya’nın dünyaca ünlü hazır noodle markası. Muhtemelen aralarda atıştırmalık olarak bolca bolca bundan yiyeceğim.

  • Ve favori tropikal meyveler; rambutan, purple rambosteen, amberalla….

Duryan daha önce denediğimde hiç sevememiştim. Ağır bir kokusu var. Tekrar deneyeceğim. İkinci defa deneyenler çok seviyormuş.

Görülecek Yerler: 

–  Toba Gölü.

  • Yerel Batak Halkı. Sumatra Adasının yerel halklarından. Halen eski gelenekleri devam ettiren özgün bir topluluk. Toba gölü etrafında yaşıyorlarmış. Gittiğimde göreceğim.

  • Merdeka Walk Sokağı. Sokak yemekleri ile meşhur bir yermiş.

  • Rahmat Gallery

 

Bütçe İle İlgili Birkaç Bilgi:

Ani planlanan bir gezi oldu. Bu sebeple uçak biletleri biraz masraflı.

Uçak Biletleri:

»  28 Haziran 2018 —– Seul (Güney Kore) – Kuala Lumpur (Malezya).

Tek yön Air Asia bileti: 242 Dolar. 20 Kilo bagaj.

»  28 Haziran 2018—— Kuala Lumpur – Medan (Sumatra, Endonezya)

»  07 Temmuz 2018—– Medan – Kuala Lumpur

Gidiş-Dönüş Air Asia bileti: 82 Dolar. 20 Kilo bagaj hakkı var.

»  10 Temmuz 2018 —– Kuala Lumpur – İstanbul (Kazakistan Aktarmalı)

Tek yön Air Astana bileti: 450 Dolar. 20 Kilo bagaj hakkı var.

 

Öteki Ulaşım Masraflar:

Havalanı – Medan Şehir Merkezi; 5 dolar.

Kuala Lumpur – Havaalanı; 15 Dolar

Motor yakıt ve diğer toplam: 50 Dolar

Medan – Banda Açe Otobüs: 10 Dolar (Tahmin ediyorum)

Yeme İçme: 

Daha önce gezdiğim Kamboçya ve Tayland’a benzer bir yemek masrafı olacağını düşünüyorum. Bu yüzden günlük 12 Dolarlık bir yemek bütçesi hesap ettim.

Konaklama:

Kamp günleri dışındaki konaklama masrafı için günlük 8 Dolarlık bir bütçe planlıyorum. Uygun otel ve guesthouse için buraya bakılacak.

 

Bu sayfayı güncelleyeceğim….

 

Gezi esnasında paylaşımlarımı sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz:

facebook.com/seyahatya

twitter.com/seyahatya

youtube.com/seyahatya

instagram.com/seyahatya

Ayrıca gezi bittiğinde detaylı gezi notlarımı da burada sizinle paylaşacağım….

Bu seyahatle ilgili tavsiye ve uyarılarınızı yorum olarak aşağıya yazabilirsiniz. Çok yardımcı olacaktır.


Omer Dogan

Seyahatya.com sitesi yazarı. Şu an Güney Kore'de yaşıyor.

0 yorum

Cevapla